Selvbetjening

07-06-2024

Lisbet Adrian modtager Vandmiljøprisen

I dag modtog DIN Forsynings driftsleder, Lisbet Adrian, Vandmiljøprisen 2023. Prisen blev uddelt på Dansk Spildevandsteknisk Forenings årsmøde, og i talen sagde formand for foreningen, Jacob Andersen bl.a.:

”Den kandidat, der om lidt får prisen, er dybt forankret i stor faglig forståelse. For mange er begrebet nørd et udtryk for en ensporet tankegang. En fagidiot, der ikke kan andet.

For de fleste af os i branchen er spildevandsnørd et adelsmærke, altså en der brænder for faget. En der forstår at korrekt håndtering og rensning af spildevand er en forudsætning for folkesundhed, for et sundt vandmiljø og for, at virksomheder kan opretholde deres produktion. Hvis vedkommende så også forstår, at spildevand ikke kun er et problem, en opgave, der nødtvunget skal løses, men at det skal ses som en ressource, der kan og skal udnyttes, så har vi en sand nørd i vores verden.

Vores prismodtager er nok fagligt meget engageret, men langt fra ensporet.

Den faglige dygtighed kender jeg og mange andre til, for vores prismodtager er blandt dem, der altid melder sig selv og sin viden ind, hvor erfaring kan udveksles. Det sker i flere af Spildevandsteknisk Forenings netværksgrupper, det sker på kurser og seminarer, og det sker ofte kollegialt en til en, ved at andre spørger: Kan du hjælpe mig?

Formidlingen af viden sker præcist, grundigt og med en evne til at vende tilbage for at sikre sig, at vi har forstået det. Jeg har flere gange oplevet ordvekslinger som: Det er ikke så indviklet, nu skal jeg forklare…..Og bagefter stået med tanken: OK, så forstår jeg det. Det var ikke så indviklet. Udtrykket en super god sparringspartner er blevet understreget sammen med beskrivelsen af en stor faglig ambition med meget store krav til sin egen indsats”.

Spildevandschef, Frank Jordt Kappel tilføjer:

”Det er så velfortjent, at Lisbet Adrian har fået tildelt prisen. Lisbet evner, og har med udgangspunkt i sin høje faglighed, viljen til et godt og udviklende samarbejde mellem forsyning og myndighed, og i tillæg er hun en katalysator for en fælles indsats”.

Lisbet Adrian er driftsleder for de to renseanlæg, Rens Øst og Rens Vest. Hun har været ansat i DIN Forsyning siden 2015.

Vent venligst...