Selvbetjening

Returvand

Når dit varmeanlæg har trukket varmen ud af fjernvarmevandet til at varme din bolig og dit vand op, sender du det automatisk retur til os. Gode anlæg bruger energien, så returvandet er under 35 grader, hvilket er vigtigt for hele kredsløbet.

God returtemperatur giver rabat

Er du varmekunde hos os, skal du indstille dit varmeanlæg rigtigt, så du får det maksimale ud af varmen. Har du indstillet anlægget rigtigt, skal vi lede en mindre mængde opvarmet fjernvarmevand til din bolig, for at du kan holde varmen. For jo mere fjernvarmevand, vi skal pumpe ud til dig, jo større omkostninger både økonomisk og for vores miljø. Derfor giver vi dig faktisk rabat på din varmeregning, hvis du har styr på dit anlæg.

Omvendt mener vi ikke, det er fair at dine naboer skal betale ekstra, fordi dit anlæg ikke fungerer korrekt. Hvis du ikke udnytter varmen, får du et gebyr på din regning, som dækker vores ekstraomkostninger.

Når returvandet er kølet godt af, får vi nemlig:

  • ​Mindre udgifter til pumpning af vand rundt i ledningsnettet (elektricitet).
  • Mindre varmetab i ledningsnettet.
  • Mindre behov for udbygning af fjernvarmenettet med større rør.
  • Lavere omkostninger for vores varmeselskab.
  • Mere effektiv varmeproduktion.

og det er alle faktorer, der giver mulighed for lavere priser for vores kunder.

 

Du kan læse mere om temperaturrabat her

Læs mere

Logisk set ville det give mening, hvis vi fik kundernes fjernvarmevand retur med så høj temperatur som muligt – for så skulle vi opvarme det færre grader. Det er bare ikke sådan, vi tænker[TB1] . For os er det vigtigste, at energien i fjernvarmevandet bliver brugt rigtigt – og det er hjemme hos dig. Det er spild af energi, hvis energien forsvinder i transporten i rørene, og det spild af energi at kundernes anlæg ikke bruger energien optimalt.

Derfor er en lav returtemperatur tegn på en sundt anlæg. Hvis kundens anlæg ikke bruger energien optimalt, skal der sendes mere fjernvarmevand igennem anlægget for at få den samme mængde energi.

Jo højere temperatur i røret, jo højere er energitabet i rørene og jo mere skal der produceres. Hvis en kunde bruger 0,8 MWh, og vi taber 0,1 MWh energi i rørene frem og retur, skal vi producere i alt 1 MWh. Hvis vores rør ikke er tilstrækkelig isolerede og vi mister 0,3 MWH i rørene, vil vi miste mere energi og skal derfor producere 1,4 MWh for at have nok energi til kunderne.

Fjernvarme er cirkulært

Når vi modtager det afkølende fjernvarmevand fra dit hus, skal vi varme det op igen, så fjernvarmevandet atter kan bruges hjemme hos dig. Vi bestræber os hele tiden på at få grøn fjernvarme, så du kan bruge varmen med god samvittighed. Det kan du læse mere om på siden med fremløbsvand.

Vent venligst...
loading