Selvbetjening

24-08-2023

Pas på dig selv - kloakvand kan være sundhedsskadeligt

Vi kender det efterhånden alle sammen; det klassiske sommervejrfænomen, som indebærer store mængder regn. Det er naturligvis skybruddene, vi tænker på. Og noget tyder på, at vi lige så godt kan vænne os til dem, for i fremtiden kan vi forvente både hyppigere og voldsommere skybrud og kraftige byger.

Skybruddene resulterer i, at vores kloakker kommer på overarbejde og indimellem svømmer over med spildevand i de områder, hvor vi endnu ikke har adskilt regnvand og spildevand - og det kan give vand i kælderen. Men pas på dig selv - det er sundhedsskadeligt at være i kontakt med kloakvand.

 

Undgå at komme direkte i kontakt med vandet under skybrud

Har du fået vand i kælderen, så pas på dig selv, og undgå at komme i direkte kontakt med vandet. Vandet i din kælder består nemlig af en blanding af spildevand og regnvand, og det kan være sundhedsskadeligt at komme i direkte kontakt med spildevand. I værste fald kan det gøre dig meget syg, så bliver du efterfølgende ramt af influenzasymptomer, er det vigtigt, at du søger læge. I så fald bør du oplyse, at du har været i kontakt med spildevand.

 

Mindsk risikoen for vand i kælderen under kraftige regnskyl

Som husejer skal du selv sikre din kælder mod oversvømmelse. Der er flere ting, du kan gøre - du kan f.eks. installere et højvandslukke eller en pumpebrønd. Det kan være en god idé at kontakte en autoriseret kloakmester, som kan rådgive dig om, hvilken metode der passer dig og dit hus bedst.

Her kan du læse mere om, hvordan du sikrer din kælder mod oversvømmelse.

 

Vi gør kloakken klar til fremtiden

Det er DIN Forsynings ansvar at sørge for en effektiv og velfungerende afledning af spildevand fra stueetagen og op. Vi arbejder løbende på at gøre kloakken klar til fremtiden og etablere et kloaksystem, der kan håndtere de stigende regnmængder. Det gør vi f.eks. ved at separatkloakere, hvor vi adskiller vores spildevand og regnvand.

Vent venligst...