Selvbetjening

23-12-2021

Vi påbegynder dronetermografering af Esbjerg, Varde og Fanø i aften

Hos DIN Forsyning oplever vi stadig et stort vandtab i vores fjernvarmenet. Efter at have nået et højdepunkt på 700 m3 vand/døgn i efteråret 2020, har vi i en længere periode registreret et vandtab på omkring 500 m3/døgn. Da vi dog indtil for et år siden lå stabilt på 200-250 m3/døgn, er vi nødt til at gøre noget ekstra.

Vi fremrykker femårsplanen
Sidste år udarbejdede vi en plan for dronetermografering af hele fjernvarmenettet hen over en periode på fem år for at finde årsagen til de store utætheder. Fra luften kan dronen med en termisk sensor måle varmeudstråling og identificere unormale høje temperaturer og sandsynligheden for en utæthed. Da vandtabet dog fortsat er højt og ikke falder så meget, som vi havde håbet på, har vi besluttet os for at fremrykke planen. Det betyder, at hele fjernvarmenettet overflyves i de kommende vintermåneder med undtagelse af Esbjerg Centrum, Østbyen og Kvaglund, som allerede er blevet inspiceret. Overflyvningen er prioriteret således, at vi først og fremmest overflyver de områder, hvor vores mistanke om utætheder er størst.

Overflyvning påbegyndes i aften
Det er WeFly, der i samarbejde med COWI står for overflyvningen, og overflyvningen påbegyndes i aften. Alt efter vejret fortsætter de vinteren igennem. I forhold til tidligere droneoverflyvninger anvender WeFly vingebaserede droner, som udover at flyve højere er mere lydsvage. Dronerne er herudover i stand til at overflyve et meget større område på samme tid. Overflyvningerne foregår i nattetimerne, og dronen vil være synlig med et grønt blinkende lys.

Billede: WeFly

Vent venligst...