Selvbetjening

28-06-2021

Nu kan du hente kompost på vores genbrugspladser

Nu har du som kunde i Varde Kommune mulighed for at hente kompost på vores genbrugspladser i hhv. Varde, Ølgod, Nr. Nebel og Oksbøl.

AFLD er et modtageanlæg, der arbejder med miljørigtig affaldshåndtering, og vi har netop indgået en aftale med AFLD om at aftage kompost, som vi kan tilbyde til vores kunder. Når du afleverer dit haveaffald på én af vores genbrugspladser, ender det på AFLD’s behandlingsanlæg i Tarm, hvor det bl.a. bliver til kompost. Komposten bliver herefter leveret hos os, hvor du som kunde kan hente den og bruge den i din have. Haveaffaldet bliver på den måde en ressource, der indgår i et kredsløb.

Er du haveejer, er kompost velegnet til jordforbedring. Det er gratis for dig at hente komposten, og du må hente lige så meget, du vil. Du skal selv stå for at læsse den kompost, du skal bruge, og det skal ske ved håndkraft. Medbring derfor gerne en skovl.

Har du brug for hjælp, er du velkommen til at tage kontakt til vores genbrugsvejledere på pladsen. De kan vejlede dig i brug af komposten og oplyse dig om næringsindholdet.

Vi har desværre ikke plads til at udlevere kompost på vores genbrugsplads i Vrenderup.

Vent venligst...