Selvbetjening

Rent og klart drikkevand

Drikkevand er 100 % et naturprodukt. Der er ingen kunstige tilsætningsstoffer. Når det kommer ud af hanen skal det være rent og klart. Alligevel kan nogle opleve, at vandet har skiftet farve. Ofte er der en god forklaring.

Som udgangspunkt er det altid en god at snakke med sine naboer. Har deres drikkevand samme farve? Hvis det er et generelt tilfælde, så kan det være, vi har en forklaring.

 

Grønt vand i hanen

Vi er på jagt efter utætheder i varmeinstallationer hos vores kunder og brud på fjernvarmenettet. Derfor tilsætter vi løbende et grønt farvestof til fjernvarmenettet, som effektivt afslører eventuelle utætheder. Farvestoffet er ikke sundhedsskadeligt.

Får du grønt vand i hanen, er det tegn på, at du har en defekt varmeinstallation. Så skal du have fat på en autoriseret vvs-installatør. Læs mere om grønt vand her.

Er det hele vejen, der har grønt vand, skal du kontakte os. Så skal vi have fejlsøgt.

Brunt eller gult vand

I forbindelse med brud eller reparationer på ledningsnettet samt ved eftersyn af brandhaner, kan der løsrives nogle urenheder, der gør vandet uklart og brunt. Der er tale om jern- og manganpartikler fra aflejringer i ledningsnettet.

Vandet er ikke sundhedsskadeligt. Det anbefales ikke at drikke vandet. Der kan endvidere ske tilstopning af filtre og i svære tilfælde brusehoveder.

Problemet afhjælpes ved at lade vandet løbe i 5 - 15 minutter. Hvis dette ikke hjælper, eller problemet gentager sig indenfor et døgn, skal du kontakte os.

Grim smag i vandet

En sjælden gang i mellem hører vi kunder, at deres vand smager grimt. Det viser sig i nogle tilfælde at være selve vandhanen, der afgiver smag. Det kan være vandhanen er gammel og slidt vandhane eller at den produceret i udlandet og ikke godkendt af myndighederne.

Alle nye vandhaner, som sælges i Danmark, skal have en såkaldt VA-godkendelse. Det betyder, at de er testede og overholder grænseværdierne for bly og cadmium.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, der står bag mærkningen, har også en hjemmesiden www.godkendtevandhaner.dk, hvor du som forbruger kan få information om alle godkendte vandhaner på det danske marked.

Vent venligst...
loading