Selvbetjening

Genbrug i børnehøjde

DIN Skoletjeneste tilbyder i 2023 undervisningsforløbet, med tilhørende materialekasse, "Genbrug i børnehøjde" for dagtilbud i Varde Kommune. Materialet er målrettet storegrupperne i børnehaven. 

Målet med undervisningsforløbet er dels at give børnene en forståelse for affalds værdi, dels at give dem basale færdigheder inden for affaldshåndtering og -sortering.

Forløbet tager udgangspunkt i de pædagogiske læreplaner for natur og naturfænomener og er bygget op omkring 10 lektioner om affald og genbrug. Forløbet består desuden af en række understøttende materialer, der gør det muligt selv at sammensætte et forløb om emnet.

Kassen bliver opdateret hvert år og den indeholder bl.a. et brætspil og Rappe-skraldebogen, en dialogisk bog om affald af Lotte Salling.

Er du pædagog?
I forbindelse med undervisningsforløbet har DIN Skoletjeneste udviklet og samlet en række materialer, som skal bestilles via en formular.

Bestillingen foregår via mail til skole@dinforsyning.dk og løber frem til 24/2-2023. Der vil blive trykt det bestilte antal materialer, for at undgå spild og overbestilling. Materialerne vil blive pakket og leveret i starten af april 2023.

Genbrug i børnehøjde blev udarbejdet til brug i 2015 og løbende opdateret. Materialerne er udviklet i samarbejde med Varde Kommune, NaturKulturVarde og pædagoger fra dagtilbuddene Skovbrynet i Ølgod, Agerbækhus i Agerbæk, og Kærhøgevej i Varde. Forløbet er tænkt som en støtte til dagtilbuddenes arbejde med de pædagogiske læreplaner inden for Natur og Naturfænomener.

Vent venligst...
loading