Sådan koges vandet

Sådan koges vandet
Ved kogning forstås opvarmning af vandet til 100oC i 2 minutter. Vandet skal altså ”spilkoge”, hvorved de fleste af bakterierne inaktiveres/dræbes. Det er vigtigt at både temperatur (spilkogning) og tid overholdes.

En effektiv kogning kan ske ved brug af en almindelig kedel eller gryde. Ved brug af elkedel gives en portion vand 2 opkog med 2-5 minutters mellemrum. Efter kogning afkøles vandet, før det hældes på flasker. Undgå at bruge bløde plastflasker, der kan give vandet afsmag af plastik.

Vand i kaffe- og themaskiner opnår sjældent en temperatur på 100oC i 2 minutter. Disse maskiner kan derfor ikke bruges til at koge vandet i.

Vandhaner med kogende vand (kogende vandhaner) opvarmer ikke vandet i tilstrækkelig lang tid til at slå bakterierne ihjel. Derfor skal også vandet herfra koges som nævnt ovenfor.

Sådan koges dit drikkevand

 

 

Del siden: