03-12-2019

Indvielse på Nørre Nebel Genbrugsplads

På Nørre Nebel Genbrugsplads blev indvielsen af den nye mandskabsbygning og det nye bytte-område fejret. De første gæster var begyndt at indfinde sig, da Kræn Thomsen, driftleder for genbrugspladserne, holdt sin tale og sammen med bestyrelsesformand Anders Linde klippede snoren.

Herefter var der rundtur og pølsevogn til de fremmødte og pladsens gæster resten af åbningstiden.

I velkomsttalen takkede Kræn personalet for deres deltagelse i både at finde den mest optimale placering af bygningen og deres engagement i planlægningen. De har nu fået en moderne bygning med blandt andet isolering i væggene, kønsadskilte omklædningsrum og bedre overblik til genbrugspladsen, så de lettere kan komme ud og hjælpe kunderne.

Kunde-til-kunde-område

Der sker hele tiden ændringer på en genbrugsplads. For nogle siden kom nye regler for området omkring indleveringen af farligt affald. Derfor blev der lavet om og indlevering af farligt affald blev flyttet. Siden da har et lille område stået tomt.

Vores gode pladsfolk kom og spurgte, om ikke pladsen kunne bruges til noget med direkte genbrug. De synes, der kommer rigtig meget godt ind på genbrugspladsen, som bliver sendt videre til fx forbrændingen.

Som forsøg er området indrettet til at tage imod byggematerialer; lægter, værktøj, plader, sten mv. Specielt træ er efterspurgt af klunsere, samtidig med DIN Forsyning betaler for at komme af med fraktionen. Har kunderne andre gode ting, bør disse afleveres hos en af de mangle genbrugsbutikker.

Grundtanken er, at det er bedre, at kunderne, kommer og henter noget genbrugstræ til en sæbekassebil eller 50 belægningssten til terrasseudvidelsen, end at der skal laves nyt. Når sæbekassebilen så er kørt i stykker, kan den ende sine dage på genbrugspladsen.

Personalet er drivkraften, mens kunderne er arbejdskraften

Det er vores pladsfolk, der vil stå for forsøget. Tanken er, at kunderne selv indleverer brugbare ting inden for de angivne rammer. Pladspersonalet kan være behjælpelige med fx at finde en palle til gode belægningssten, og de vil forsøge at holde orden. Som udgangspunkt skal kunderne selv aflevere gode ting til bytteområdet. Det bliver derfor spændende at se, hvilke materialer kunder synes, der er for gode til at smide ud. Lige nu er der i hvert fald masser af klinker.

I løbet af 2020 evaluerer vi, om det er noget der skal fortsætte, og om det er noget, der kan komme på andre genbrugspladser.

Del siden:
Vent venligst...