07-10-2019

Indsamling af madaffald på vej

Den 1. februar 2020 træder en ny affaldsordning i kraft. Herefter skal alle borgere i Varde Kommune til at sortere madaffald fra restaffald, så vi kan genanvende endnu mere. Dermed vil Varde Kommune leve op til regeringens mål på området, hvor 50 % af husholdningernes affald skal indsamles til genanvendelse i 2022.

Du kan læse mere om regeringens ressourcestrategi her.

 

Madaffald kan genanvendes

Det indsamlede madaffald kan blive til biogas og naturgødning. Se vores lille film om, hvad der sker med det indsamlede madaffald.

Det er en stor opgave, hvis alle skal sortere madaffald fra per 1. februar, så vi har delt opgaven op i tre faser.

Se film om hvad der sker med madaffald

Private husstande får først

For at kunne indsamle madaffald, har vi valgt at dele skraldespanden med et skillerum, som kendes fra genbrugsspanden.

I 1. fase skifter vi alle skraldespandene hos de private husstande. Det sker fra 1. februar 2020 til 1. april 2020. Skraldespanden bliver skiftet umiddelbart efter en almindelig tømning. Lige så snart skraldespanden er udskiftet, starter sorteringen.

Sammen med den nye todelte skraldespand får hver husstand også en lille køkkenspand og 200 grønne poser til madaffald.

 

Boligblokke må vente lidt endnu

I fase 2 starter vi med at tage en dialog med boligforeninger og andre større udlejere med fælles affaldsordninger. Herefter laver vi sammen en konkret plan for, hvordan beboerne kan sortere madaffald lettest muligt.

Derfor vil lejere ikke skulle sortere madaffald i første halvår af 2020, men vil få besked, når det nye ordning træder i kraft for lige netop deres boligblok.

 

Affald fra sommerhuse er en ressource

For at kunne leve op til strammere kravene på genanvendelse af affald i fremtiden, kommer vi ikke udenom at skulle se på sommerhusenes affald som en ressource. Derfor vil der ske noget i det område i fase tre, men der er ingen konkrete planer på nuværende tidspunkt.

 

Læs meget mere om den nye ordning på mitmadaffald.dk

Vent venligst...