12-06-2019

Vær med, når vi indvier stort regnvandsbassin i Bramming

Fredag den 21. juni markerer, at vi er færdige med et stort regnvandsbassin i Bramming syd. Samtidig vil vi gerne markere, at vi med bassinet nærmer os afslutningen af mange års arbejde med at separatkloakere Bramming Syd.

Alle er meget velkomne til at kigge forbi. Det bliver et uformelt arrangement, hvor du kan komme forbi i tidsrummet 14.00 – 18.00 til lidt at spise og drikke. Vi har pølser på grillen, kolde fadøl og is. DIN Forsynings bestyrelsesformand Anders Linde vil sige et par ord, og vi laver en konkurrence om, hvad bassinet skal hedde.

I 2012 nedlagde vi et renseanlæg og placerede i stedet en stor pumpestation som led i arbejdet med at forny kloakken. På dagen åbner vi for pumpestationen, så det bliver muligt at komme ned i den.

Du finder bassinet og arrangementet ved at køre syd på ud af Bramming ad Muldvadvej. Arrangementet foregår ved bassinet på hjørnet af Muldvadparken og Muldvadvej.

Arrangementet er åbent for alle interesserede, og vi opfordrer alle, der har mulighed for det, til at komme til fods eller på cykel, da der er begrænsede parkeringsmuligheder.

Det er selvfølgelig ikke alle, der har den mulighed, og kommer du i bil, kan du parkere langs vejen på Muldvadvej.

Vi glæder os til at se dig.

Du finder den præcise placering her.

 

Fakta om bassinet og arbejdet med at separatkloakere i Bramming syd 

Bassinet
- Bassinet forsinker regnvandet, før det løber ud i Terpager Bæk 
- Bassinets areal er ca. 46.000 m2 inkl. de omkringliggende stier og grønne arealer
- Permanent vand i bassinet: 13.500 m3 
- Maks. kapacitet: ca. 39.000 m3 – det svarer til 117.000.000 øl (33 cl) eller 11 olympiske svømmebassiner. 
- Modtager regnvand fra huse og veje fra ca. 100 ha i Bramming.
- De tre tilløb til bassinet er hhv. 1,6 m, 1,2 m og 0,5 m i diameter.
- Der bliver anlagt en sti omkring bassinet.
- Vi har kørt ca. 48.000 m3 jord væk for at kunne anlægge bassinet.

Arbejdet er foregået med NIRAS som rådgiver og Benny Andersen A/S som entreprenør. 

 

Separatkloakering
Med bassinet kan vi sætte det sidste punktum for vores arbejde med at separatkloakere i Bramming syd og høste gevinsten af arbejdet. 

I Bramming var kloakkerne tidligere fælleskloakker, hvor vandet fra vores toiletter, køkken og bad løb sammen med regnvand i ét rør. Men fælleskloakker kan ikke længere klare de voldsomme regnskyl, vi oplever i stigende grad i disse år.

Den ekstra mængde regnvand fylder rørene op, giver oversvømmelser og presser vores renseanlæg. Med kun ét rør vil vi skulle lukke spildevand opblandet med regnvand ud i søer og åer, når det regner meget, og det får vi ikke ros for hos dyre- og planteliv. 

Når vi separatkloakerer, adskiller vi spildevand og regnvand, så vi kan styre det på hver sin måde. Spildevandet ender på vores renseanlæg, og regnvandet løber i bassinet og videre til bækken. 

Del siden:
Vent venligst...