04-12-2018

Se Priser 2019

DIN Forsyning investerer massivt i bl.a. nye vandboringer, klimatilpasning og fjernvarmenettet i Esbjerg og Varde kommuner. Det påvirker priserne, så vores kunder næste år får et lille løft i forsyningspriserne på samlet set 2-3% for en standardfamilie (se definition nederst), svarende til ca. 550 kr. årligt.

- Vi vil selvfølgelig gerne undgå prisstigninger. Men heldigvis kan vi holde dem på et minimum trods vores høje investeringsniveau. Det hænger bl.a. sammen med, at vi har en effektiv drevet virksomhed med dedikerede og kompetente medarbejdere, der konstant har fokus på at effektivisere og bringe omkostninger ned, siger Anders Linde, DIN Forsynings bestyrelsesformand.

- Vi arbejder målrettet på at levere stabil, sikker forsyning og høj kvalitet til vores kunder og det kræver investeringer i bl.a. forsyningssikkerhed. Selvom det påvirker priserne, så kommer det trods alt vores kunder til gode i sidste ende, påpeger Anders Linde.

Klimatilpasning og vandboringer koster
De samlede priser på vand og spildevand er fælles for Varde og Esbjerg kommuner og stiger for en standardfamilie med henholdsvis 32 kr. og 152 kr. i forhold til 2018.

- Klimatilpasningen i de to kommuner koster. I 2019 bruger vi over 200 mio. kr. på arbejdet med at geare kloakkerne til fremtidens nedbør. Vi investerer også stort i sikring af rent drikkevand, bl.a. med nye vandboringer i Gjesing i Esbjerg og Vittarp ved Varde. Det skal medvirke til, at vi kan opretholde vandforsyningen i fremtiden, siger Anders Linde.

Fjernvarmen bliver også lidt dyrere næste år. Her er det bl.a. et højt investeringsniveau i varmesystemet og udvidelse af anlæg, der medvirker til en merudgift for en standardfamilie på omkring 290 kr. i Varde Kommune og 370 kr. i Esbjerg Kommune.

Øgede priser på affaldsforbrænding er medvirkende til, at vores affaldskunder i Varde Kommune vil opleve en merudgift på affald i 2019, svarende til 74 kr. for en standardfamilie.

 

Se Priser 2019

Her kan du se vores samlede oversigt over priser for 2019.

Bemærk: Priserne hos DIN Forsyning afhænger af, hvilken kommune man er bosiddende i. 

En standardfamilie defineres som:
et hus på 130 m2, et forbrug af vand på 130 m3 samt 

- I Esbjerg Kommune:  et varmeforbrug på 65,16 GJ
- I Varde Kommune: et varmeforbrug på 18,1 MWh og en 240 liter affaldsbeholder m. 14. dagstømning.

Del siden:
Vent venligst...