05-12-2018

Virksomheder skal nu tilmelde sig for adgang i 2019

Virksomhederne afleverer affald på genbrugspladserne i stor stil. I 2018 benyttede hele 610 virksomheder sig af muligheden.

Tilmeld dig allerede nu

Virksomhederne har nu igen i 2019 mulighed for, at kommer af med deres affald på genbrugspladserne i Varde Kommune. Vi har allerede nu åbnet for tilmeldt gældende for hele 2019.

Læs mere om ordningen og tilmelding via dette link https://dinforsyning.dk/da-dk/affald/erhverv/erhverv-på-genbrugspladsen

Er virksomheden tilmeldt sidste år, husker formularen de tilmeldte nummerplader.

Ønsker en virksomhed, fx en udenbys håndværker, kun adgang i en begrænset periode, kan man tilmelde sig for 30 dage.

Øget kontrol

I januar vil medarbejdere tage rundt på genbrugspladserne og kontrollere alle virksomhedsbiler om de er tilmeldt. Det er ikke altid rart for vores medarbejdere at skulle bede en håndværker med fuld læsset trailer om at køre igen, så der skal herfra lyde en stor opfordring til at få udfyldt formularen allerede i december.

Sådan fungerer det

Som lovgivningen er tænkt, så skal virksomheder betale for det affald virksomheder kommer med, og private skal betale for det, de kommer med.

For private hedder det genbrugspladsgebyret og det dækker over adgang til genbrugspladsen, miljøstationer og for genbrugsspanden. Private kan ikke vælge det fra, men det kan virksomheder, da de aktivt skal melde sig til vores genbrugspladser eller andre affaldsordninger.

Hvis virksomhederne vil benytte genbrugspladserne, skal de også betale til ordningen – ligesom de private gør. Beløbet varierer, da en virksomhed betaler afhængig af branchekoden. Derfor betaler fx håndværkere mere end andre, men det er fordi de også kommer med mest affald.

Del siden:
Vent venligst...