03-12-2018

500+ nye vandeksperter i Varde kommune

Skoletjenesten afvikler pt. (og frem til januar næste år) undervisningsforløbet ”Kend din lokale vandforsyning”. Forløbet er målrettet 1. klasserne i Varde Kommune, og i alt 22 1. klasser får besøg på skolen. Målet er, at eleverne skal blive klogere på vandforsyningen, herunder lære hvordan de kan spare på vandet, og hvad der må komme i toilettet.

Mere om indholdet: 
Da vi i Skoletjenesten ønsker at formidle viden på en sjov og anderledes måde, skal eleverne lege, at de er vand, der skal på tur gennem vandets menneskeskabte kredsløb. Eleverne starter derfor deres rejse ved grundvandsmagasinet, hvor de bliver pumpet op på vandværket. Her fra ryger de ”hjem”, bliver skyllet ud og ender på renseanlægget for at blive renset og sendt ud i naturen igen.

For at gøre indholdet så konkret som muligt er der ved hver af de ovennævnte stationer enten et forsøg, en øvelse eller en model, der skal hjælpe eleverne med at forstå det, der sker med dem (vandet). Herudover inddrager vi eleverne ved at tage udgangspunkt i deres egen hverdag.

Små ambassadører:
Forløbet afsluttes med en fælles snak om, hvad eleverne har lært, og hvad de skal hjem og fortælle deres forældre. Mange elever nævner her, at forældrene skal vide, at hår, vatpinde og vådservietter altså ikke hører til i toilettet, og at de vil sætte en stopper for de lange brusebade, der bliver taget derhjemme.

Del siden:
Vent venligst...