13-04-2018

DIN Forsyning farver fjernvarme-vandet grønt - igen

I uge 16 tilsætter DIN Forsyning igen grønt farvestof til fjernvarmeledningsnettet i Varde, Esbjerg og Nordby.

Det skal hjælpe vores kunder med at afsløre utætheder i deres varmeinstallation, hvilket også kan medvirke til at forklare et stort vandtab i DIN Forsynings fjernvarmenet. Er installationen utæt, vil det varme brugsvand fra hane og bruser højest sandsynlig blive farvet grønt.

Ufarligt farvestof
Farvestoffet er godkendt af sundhedsmyndighederne, og er ikke farligt i sig selv, men indikerer at der er fejl i varmeinstallationen.
Ved at hjælpe kunderne med at afsløre utæthederne, kan vi undgå, at de bader i eller indtager fjernvarmevand over længere tid. En defekt varmeinstallation kan også medføre, at der løber brugsvand over i fjernvarmesystemet og så betaler kunderne faktisk for brugsvand, som de ikke har gavn af.

Fast tiltag: Farve-boost to gange årligt
Fjernvarmevandet er stadig svagt grønligt/gulligt efter seneste tilsætning i december 2017, men ikke længere så synligt og virker derfor knap så effektivt til at afsløre utætheder. Derfor ’booster’ vi farven med en nytilsætning af det grønne farvestof.

DIN Forsyning tilsætter som fast tiltag farvestoffet to gange om året.

Effektfuld tilsætning
Vores grønt vand-tiltag har afsløret hundredvis af utætte installationer, og vi har fået reduceret spædevandstabet med ca. 25 procent i forhold til før tilsætningen, som første gang blev benyttet i foråret 2017.
Som sidegevinst har farvestoffet samtidig øget fjernvarmevand-renheden i ledningsnettet, hvilket påvirker nettes levetid positivt.

Læs mere om ’Grønt vand i hanen’ på vores kampagneside.

 

Del siden:
Vent venligst...