16-01-2018

Valg til DIN Forsynings bestyrelse

Hvordan skal vores drikkevand sikres og hvordan klarer vi de fremtidige klimaforandringer i Varde og Esbjerg Kommune? Det er nogle af de strategiske spørgsmål, som DIN Forsynings bestyrelse skal svare på i de kommende år. Der er allerede udpeget seks politiske medlemmer til den nye bestyrelse, men der mangler stadig at blive fundet de to medlemmer valgt blandt forbrugerne.

- Ved at lade forbrugerne vælge to medlemmer i bestyrelsen, har vi mulighed for at få nogle andre kompetencer ind i arbejdet, end hvad vi politikere kommer med, fortæller den nye formand for DIN Forsyning Anders Linde. Han glæder sig over, at kunderne har mulighed for at påvirke deres forsyning på det strategiske plan også.

- Generelt lytter vi rigtig meget til vores kunder, og vi har jo også haft medlemmer af bestyrelsen valgt blandt kunderne de sidste fire år. De har haft direkte indflydelse på beslutninger som et nyt vandværk og hvordan vi effektiviserer kloaknettet. Det er en mulighed for både private og erhvervslivet at komme med helt inde i hjertet af vores allesammens forsyning, fortæller formanden.

Kandidater søges frem til 23. februar
Hvis man kunne tænke sig at blive kandidat til valget om de to bestyrelsespladser, skal man melde sit kandidatur senest den 23. februar. Herefter vil der være lidt tid til valgkamp inden selve valget finder sted i de to første uger i april.

- Vi håber da, der er mange, der gerne vil være en del af DIN Forsyning. Ved valget for fire år siden var der otte kandidater i Varde Kommune og syv i Esbjerg Kommune. Nu er forsyningerne slået sammen og derfor bliver der mere ansvar og større beslutninger, der skal tages, fortæller Anders Linde.

Pladser i vandselskaberne
De to bestyrelsespladser er formelt placeret i DIN Forsyning Spildevand A/S og DIN Forsyning Vand A/S, der begge er datterselskaber i DIN Forsyning-koncernen. Derfor er det også kun forbrugerne i disse selskaber, der kan stemme på kandidaterne.

- Det er lidt indviklet, men ejerkredsen, Esbjerg og Varde kommune, har besluttet, at vi har én samlet bestyrelse. Derfor kommer de to nye medlemmer til at sidde med til hele bestyrelsesmødet – også punkterne vedrørende fx varme og affald. Skulle det så komme til en afstemning, så har medlemmerne kun stemmeret i de selskaber, de sidder i, siger formanden, der også er viceborgmester i Varde Kommune.

Valg i april
Når kandidaterne er fundet, skal der afholdes valg. Her kan alle forbrugere med drikkevand fra DIN Forsyning, eller som har DIN Forsyning som aftager af spildevand, stemme på deres foretrukne kandidat. Forbrugere er dermed ikke kun kunderne, men også alle lejere, der ikke afregner direkte men via en udlejer.

Efter opstillingsperioden vil kandidatlisten blive offentliggjort

Valget gennemføres elektronisk, så alle skal ind og stemme via deres nem-id. Har man ikke et kundenummer hos DIN Forsyning, kan man oprette sig og stemme.

 

Læs mere på dinforsyning.dk/valg

Del siden:
Vent venligst...