05-07-2018

Gravearbejdet sat i gang langs hovedvej 12

Der har den sidste uge været heftig aktivitet på Forum Vandværk, der ligger mellem Esbjerg og Varde. DIN Forsynings montører er i gang med at ombygge det nedlagte vandværk, så det kan fungere som pumpestation og sende vand fra Esbjerg til Varde.

Spar stadig på vandet

At gravearbejdet er gået i gang betyder ikke, at vardenserne kan bruge løs af vandet. Lerpøt Vandværk har stadig problemer med filtrene og derfor fastholder DIN Forsyning sin opfordring til kunderne om at bruge vandet med omtanke.

Vi kan se, at kunderne, lige efter vi melder nyt ud, er rigtig gode til at spare på vandet. Desværre går der hurtigt hverdag i det og vandforbruget ligger nu igen i den høje ende.

 

Unødigt vandforbrug kan være..

Tag brusebad i stedet for karbad.
Et karbad bruger nemt 200 liter vand, mens du kun bruger ca. 35 liter med et brusebad.

Lad være med at vande din græsplæne.
Den kan sagtens klare sig uden vanding.

Vand blomster med regnvand.
Saml regnvand fra taget i en regnvandstønde – så kan du bruge det til at vande med, i stedet for at bruge drikkevand til blomsterne. Husk et låg, så vandet ikke fordamper.

Brug en vandkande når du vander dine blomsterbede og blomsterkrukker – så bruger du kun 20 liter vand i stedet for 200.

Vask bilen med vand i en spand
Ved bilvask i indkørslen kan du nemt bruge 100 liter rent drikkevand til at vaske bilen med. Skal forruden vaskes for snavs, så hæld sæbevand i en spand og brug en børste i stedet for haveslangen. Her kan du med fordel også bruge regnvand, da der ikke er kalk i vandet.

Børnene må undvære soppebassinet
Du bruger hurtigt 100 liter vand på at fylde børnenes soppebassin. Det er hyggeligt for børnene, men må karakteriseres som unødigt vandforbrug.

Vandrør skudt under vejen

For ikke at skulle grave hovedvej 12 op, er de store vandledninger blevet skudt under vejen. En opgravning havde været til stor gene for de mange bilister, der dagligt kører mellem Varde og Esbjerg. Samtidig er samme teknologi brugt under de andre veje ud til hovedvej 12.

Gravearbejdet forventes at være færdigt omkring 15. august, hvorefter ledningerne skal skylles inden drikkevandets sendes fra Esbjerg.

Først herefter kan arbejdet begynde med at reparere Lerpøt Vandværk.

Vi skal nok melde ud, når vardenserne igen kan fylde badebassiner og vaske bil med vandslange.

 

Del siden:
Vent venligst...