Drone fotograferer fjernvarmenettet i Varde

DIN Forsyning sender i samarbejde med Drone Systems inden længe en drone på vingerne over den sydlige del af Varde. Her skal den fotografere varmeudstråling fra fjernvarmenettet  med et særligt kamera, der kan afsløre brud på ledninger.
Formålet med kortlægningen er således at registrere fjernvarmeledningernes tilstand og identificere ledningsstrækninger, der er beskadiget og har varmeudslip.

Dronen flyver i ca. 90 meters højde og vil være på vingerne mellem kl. 23-06. Da fotograferingen er meget vejrafhængig kendes præcis dato for flyvetidspunkt pt ikke, men forventes afviklet inden medio december.

Droneflyvning er et nyt tiltag, vi benytter hos DIN Forsyning med henblik på at vedligeholde fjernvarmenettet, så vi kan sikre vore kunder en stabil levering af fjernvarme. 
Andre varmeforsyninger i Danmark gør også brug af metoden til at kortlægge ledningsnettet/utætheder.

(Billedet viser dronen i aktion for forsyningsselskabet HOFOR i københavn). 

Droneflyvning - fakta: 

  • Flyver over den sydlige del af Varde
  • Flyver i 80-100 meters højde, og beboere tæt på vil muligvis kunne høre en svag brummen fra dronerne.
  • Den største drone vejer otte kg, hvoraf tre kg er batterier. Den har en diameter på 141cm fra propelspids til propelspids.
  • Dronerne tager ingen almindelige billeder. De måler kun elektromagnetisk stråling i bølgelængderne 7,5 – 14 μm med en termisk sensor.Intensiteten omregnes til en faktisk temperatur. Hver temperatur tildeles en farve og deraf opstår termografibillederne.
  • Dronerne styres af Drone Systems for DIN Forsyning. Der skal 2 personer til for at styre dem og udføre termograferingen.
Del siden:
Vent venligst...