Affald

Tilflytter og affald

Dit affald skal i vores spande

Alle husstande i Varde Kommune har to beholdere; en to-delt genbrugsspand og en dagrenovationsbeholder, som vi administrerer tømningerne af. Rent praktisk er det en skraldebil fra RenoNorden, der tømmer spandene, men har du spørgsmål, skal du altid kontakte os.

Genbrugsspanden er til papir, pap, glas, plastdunke, plastposer og metaldåser. I låget er der et klistermærke med en sorteringsvejledning. Mangler klistermærket, sender vi dig gerne et, som du kan sætte på. Genbrugsspanden er to-delt og bliver tømt hver 4. uge af en to-delt skraldebil. Du kan se, hvornår du får tømt ved at indtaste din adresse i søgefeltet under Mit Affald i selvebetjeningen. På siden Genbrugsspanden kan du også se mere om sorteringen.

Dagrenovationsbeholderen er til madrester, beskidt og vådt emballage, bleer og lignende - det er den, vi populært kalder skraldespanden. Den bliver tømt hver anden uge.

 

Genbrugspladserne

Der ligger fem genbrugspladser i Varde Kommune. I Varde, Nr. Nebel, Oksbøl, Ølgod og Vrenderup. Som borger i kommunen kan du frit benytte alle fem pladser. Vær opmærksom på, at du skal bruge klare sække, når du afleverer affald på genbrugspladsen. Du finder åbningstider, adresser mv. på denne side.

Du er også velkommen til at bruge vores miljøstationer, hvor du kan aflevere dit genanvendelige affald. Søg her og find den nærmeste.

 

Er skraldespanden for stor eller for lille?

Nu er det jo ikke sikkert dine affaldsbehov matcher det, der er bestilt til dit nye hus. Hvis du gerne vil have en større eller mindre skraldespand, kan du under selvbetjening bestille en anden størrelse. Genbrugsspanden kan du ikke ændre størrelsen på, men du kan bestille en ekstra, så du kan få plads til al dit genanvendelige affald.

 

Hvad koster det?

Du skal selvfølgelig betale for at få tømt dine spande. Priserne finder du under menupunktet Priser for affald. Du betaler for at få tømt din spand og også for adgang til genbrugspladsen (genbrugspladsgebyr). Ingen af delene kan du vælge fra.

Nybygger og affald

Lav en god standplads til dine skraldespande

For at passe godt på vores skraldemænd og vores skraldespande er der regler for, hvordan du skal indrette din standplads. Hvis du er i tvivl om noget, er du velkommen til at kontakte os og få en snak om dine indretningsplaner for dine skraldespandene og vores adgangskrav. Du finder vores vejledning til placering af affaldscontainere her.

 

Bestil affaldsbeholder til nyopført hus

Når du har lavet en rigtig god standplads til dine affaldscontainere, skal du have dem bestilt via vores selvbetjening. Der vil gå nogle dage, inden vi kommer med dem, så bestil i god tid.

 

Vent venligst...