Skraldespanden

Restaffald er det affald, der bliver tilbage, når du har sorteret fra til genbrug. Alle husstande i Varde Kommune skal være med i DIN Forsynings ordning for indsamling af restaffald og madaffald.

Find din rigtige størrelse skraldespand

Er du i tvivl om, hvilken størrelse beholder du har, kan du slå din adresse op via Mit Affald på selvbetjeningssiden, hvor du også kan bestille en anden størrelse og beskyttelsesposer til skraldespanden. Priserne fremgår af prislisten.

Der er tre størrelser at vælge imellem til restaffald/madaffald, og en størrelse til genbrug.

Batterier og elektronik på låget

Kom af med dine batterier på en nem og miljørigtig måde.

Læg dine batterier og småt elektronik på affaldsbeholderens låg - så tager skraldemanden dine brugte batterier og udtjente elektronik med næste gang han tømmer din affaldsbeholder eller genbrugsspand.

Brug 4-liters klare poser – én til batterier og én til småt elektronik.

Knyt en knude og brug låget
Poserne lukkes med en knude og lægges på låget af affaldsbeholderen dagen inden eller samme dag, som affaldsbeholderen bliver tømt. 
Skraldemanden tager poserne med, når han alligevel tømmer affaldsbeholderen. For skraldemanden er det vigtigt, at posen er lukket med en knude, da batterierne og elektronikken ellers kan trille ud på jorden. 

Miljørigtig behandling
Når du afleverer småt elektronikaffald på låget af affaldsbeholderen, sørger vi for, at affaldet får den rigtige behandling. 

Hvad er småt elektronik?
Elektronik er ting, der bruger strøm enten fra stikkontakten, batterier eller anden strømkilde. Småt elektronik er elektronik, der kan være i en 4-liters pose.

Eksempler på småt elektronik kunne være cykellygter, lommelygter, mobiltelefoner, elektrisk legetøj, fotoapparater, fødselsdagskort med lyd, armbåndsure, elektriske tandbørster, diktafoner, Mp3-afspillere m.v. 

Sparepærer, LED-pærer og el-pærer er IKKE elektronik affald, men skal afleveres på genbrugspladsen eller supermiljøstationerne.

Manglende tømning

Det er vigtigt, at du kontakter os via Mit affald med det samme du konstaterer, at din spand ikke er tømt. På den måde kan vores renovatør hurtigst muligt rette op på fejlen.

Vær opmærksom på, at melder du ikke ind til os inden tre arbejdsdage, kan vi ikke længere registrere den som glemt. Herefter har du mulighed for at købe en ekstra tømning eller en skarnbasse til en ekstra sæk. På nogle af vores miljøstationer har du også mulighed for at aflevere restaffald.

Hvorfor er beholderen ikke tømt?
Hvis skraldemanden ikke har tømt din skraldespand eller genbrugsspand, og har afleveret en meddelelsesseddel enten på spanden eller i postkassen, har der været et problem med tømningen. Det kan for eksempel være, at skraldespanden har været overfyldt eller at en bil har holdt i vejen i indkørslen.

Hvis du har spørgsmål til sedlen, kan du ligeledes kontakte vores kundecenter.

Hvordan placerer jeg min skraldespand

Når du skal placere din skraldespand og genbrugsspand, er der nogle forhold, som du skal tage hensyn til. Forholdene skal sikre et godt arbejdsmiljø for skraldemanden og øge holdbarheden for spanden.

Det er Arbejdstilsynet, der fastsætter reglerne for, hvordan adgangsforholdene skal være for skraldemanden, og det er dit ansvar som grundejer at overholde reglerne. Kan du ikke overholde kravene til adgangsforholdene, så skal spanden sættes frem til vejen inden kl. 6.00 på tømningsdagen. Du kan tilmelde dig vores huske-sms-service og få en sms dagen inden skraldemanden kommer forbi. Tilmeld dig her.

Du kan læse mere om reglerne for placering af skraldespanden i nedenstående vejledninger. Du kan også kontakte os, så vi kan få en snak om, hvordan du kan placere din skraldespand bedst muligt.
 

Ekstra affald - Køb en Skarnbasse

Når du har ekstra restaffald i forbindelse med fest eller af andre årsager, kan du købe en ”Skarnbasse”, som giver dig lov til at sætte en ekstra sæk restaffald ved siden af din skraldespand. Så tager skraldemanden den med.

Sådan gør du:

- Fyld en almindelig affaldssæk med max. 10 kilo restaffald og sæt den ved skraldespanden. 
- Luk sækken og sæt Skarnbassen på - så tager skraldemanden din ekstra sæk med, næste gang han kommer forbi.

Skarnbassen koster 37,50 kr. og kan købes i lokale butikker eller bestilles via vores selvbetjening.


Her kan du købe ”Skarnbassen”:

Alslev
Dagli Brugsen, Bredgade 32, Alslev

Ansager
Dagli Brugsen, Stationsvej 1, Ansager

Blåvand
Esmark Feriehusudlejning, Blåvandvej 1, Blåvand
Feriekompagniet, Horns Bjerge 4, Blåvand

Esbjerg
DIN Forsyning, Ulvsundvej 1, 6715 Esbjerg N

Janderup
Dagli Brugsen, Vesterled 30, Janderup

Nordenskov
Dagli Brugsen, Sønderskovvej 76, Nordenskov

Næsbjerg
Dagli Brugsen, Hovedgaden 13, Næsbjerg

Nørre-Nebel
Superbrugsen, Bredgade 45, Nørre-Nebel

Oksbøl
Superbrugsen, Vestergade 23, 6840 Oksbøl

Outrup
Dagli’brugsen, Storegade 27, Outrup

Sig
Dagli Brugsen, Vardevej 33, Sig

Skovlund
Min Købmand Skovlund, Hovedgaden 30, Skovlund

Tistrup
Dagli’ Brugsen, Torvet 3, Tistrup

Tofterup
Dagli Brugsen, Gl. Grindstedvej 1, Tofterup, Grindsted

Vejers Strand
Die Hyggelige Danen, Vejers Havvej 12, Vejers Strand

Ølgod
Super Brugsen, Torvet 20, Ølgod

 Indtast den affaldstype, du ønsker at komme af med