Bakkevej vandværk rives ned

 

Store kontrolpaneler, åbne vandoverflader og et kalkloft – Bakkevej Vandværk emmer af vandforsynings historie og hårdt manuelt arbejde. Nu rives bygningen ned og grundene gøres klar til boligbyggeri.

I 1952 blev det besluttet at Sdr. Varde skulle have sit eget vandværk, da den kommende kaserne krævede 60m3 drikkevand i timen. Derfor blev der bygget et vandværk på 120 m3 på Bakkevej. Det fungerede også som nødforsyning, hvis Lerpøtvejens vandværk gik i stykker.

I 65 år har vandværket på Bakkevej leveret vand til nettet i og omkring Varde sammen med Lerpøtvej vandværk. Da der begyndte at opstå problemer med forurening pga. sprøjtegift i grundvandet, hvor Bakkevej vandværk havde sin boring, blev det lukket ned. Desuden levede vandværket ikke længere op til reglerne for et sikkert arbejdsmiljø. Vandværket har stået slukket siden fusionen. Det nu blevet besluttet at vi sælger de to grunde, hvor vandværket ligger.

Sælger grundene
Nedrivningen af vandværket er påbegyndt her i maj måned. Al materiale bliver fjernet og boringen lukket helt til. Ifølge planen er det hele ryddet inden sommerferien, og derefter bliver de to grunde gjort klar til boligbyggeri. Grundene ligger lige ved en skole og grønne områder, så vi håber på et hurtigt salg.

Lerpøtvej Vandværk optimeres
Der blev i 1961 bygget et nyt stort vandværk på Lerpøtvej, så der er ikke længere behov for vandet fra Bakkevej i det daglige. Vi er dog i gang med at ombygge vandværket på Lerpøtvej, så det bliver mere driftssikkert. Uden nødforsyningen fra Bakkevejens Vandværk er byens drikkevand sårbar for forurening.

Der installeres derfor bl.a. bakteriebekæmpende UV-lys på udpumpningen. UV-lyset kan tændes, hvis der mod forventning skulle komme bakterier i vandet. Sammen med andre initiativer på vandværket sikrer vi at vores kunder stadig kan drikke det gode vand fra hanen.

 

 

 

Del siden:
Vent venligst...